Green Key

 

GoodPlanet Belgium reikte op 29 juni 2020, met steun van Toerisme Vlaanderen, het Green Key label uit aan 5 nieuwe laureaten in het Meetjesland. Daarnaast ontving 1 laureaat, die het label reeds behaalde in 2019, een certificaat voor de verlenging van hun erkenning. De uitreiking vond plaats in het Provinciaal domein Het Leen in Eeklo, één van de nieuwe Meetjeslandse Green Key laureaten.

Sjef Teurlings van BenBSjeRie: “Het behalen van het Green Key label vormt een mooie erkenning voor onze inspanningen om een duurzame B&B uit te baten. Onze klimaatvriendelijke nieuwbouw, voorzien van zonnepanelen en warmtepomp, onze zelfgekweekte biologische producten uit eigen moestuin, het gebruik van ecologische poetsmiddelen, rationeel omgaan met water, zijn slechts enkele voorbeelden. Dankzij het project "Duurzaam toerisme in het Meetjesland” breidden we het aanbod voor onze gasten uit met diverse Fair Trade producten en werden we geïnspireerd om nog verder de puntjes op de i te zetten."

Het Green Key ecolabel is een internationaal duurzaamheidslabel voor milieuvriendelijke toeristische ondernemingen. Bedrijven met dit label engageren zich om zorgvuldig om te gaan met water, energie en afval. Ze hebben oog voor de sociale omstandigheden van het personeel en de gasten en dit zonder in te leveren op vlak van comfort. Green Key is met 145 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste met 3.200 locaties in 65 landen.

Lees hier de volledige perstekst.